KALJENJE STAKLA

Kaljene predstavlja termički proces obrade stakla u cilju poboljšanja njegove stabilnosti, mehaničkih osobina i sigurnosti. Kaljenje je moguće za sve vrste stakla u debljinama 4-19mm, u maksimalnim dimezijama komada 300 x 200 cm.

Proces se sastoji iz nekoliko faza. Obrađeno staklo se u zavisnosti od tipa, veličine i debljine zagreva do temperature od oko 650 C, do tačke omekšavanja. Staklo zatim prelazi u fazu hlađenja pri čemu se temperatura naglo spušta na 450 C.

Prilikom ovog procesa površina stakla se hladi brže u odnosu na unutrašnjost. Ovim postupkom površina stakla ostaje napregnuta na pritisak, a unutrašnjost na zatezanje. Ovakvo stanje doprinosi znatnom poboljšanju mehaničkih osobina stakla čime ono postaje fleksibilnije, otpornije na udarce i otpornije na temperaturne razlike. U slučaju loma staklo se rasipa na sitne zaobljene komade i time ne predstavlja opasnost od nanošenja povreda.

Kaljeno staklo se koristi za: Tus kabine,staklena vrata,staklene zidove,izloge,staklene ograde,staklene podove…

Kaljenje

BUŠENJE STAKLA

Bušenje rupa na staklu je precizan postupak kojim se izrađuju rupe različitih veličina i oblika na staklenim površinama.

U našoj proizvodnji imamo mašine najnovije tehnoloije za brzu i preciznu izradu rupa i ureza na staklu.

Pored bušenja rupa na mašini sa dve glave koja omogućava precizno i sigurno bušenje rupa bez ostećenja, pružamo Vam uslugu bušenja i vađenja ureza svih oblika na mašini water jet.

Busenje rupa na staklu